Virstanpylväitä – Arctic Flora

Virstanpylväitä


Hemp entrepreneur Tiina Varrio aims to work "less but better".

Tekemisen lomassa on todella helppo unohtaa se, mistä on tullut ja miten paljon tärkeitä askelia ottanut. Puolisen vuotta yrittäjyyttä on takana, eli on sopiva hetki hieman katsoa taaksepäin. Kuuden kuukauden aikana ehtii kokea vaikka mitä. Perustettaessa oli valtava kiire saada kaikki heti valmiiksi. Oli ihan järkyttävä paine onnistua. Tein lukemattomia päätöksiä ja valintoja, joiden taloudellinen kantavuus paljastuu vasta myöhemmin tulevaisuudessa. Välillä olen ollut niin väsynyt ja epäillyt itseäni. 

Alkaako tämä koskaan? Olen panostanut niin paljon ja heittäytynyt unelmien toteuttamiseen – mitä jos tämä ei onnistukaan? 

Onneksi perustusvaihe on takana ja yrityksen tasaisen tekemisen arki on alkanut. Saavuin viimein pisteeseen, jossa oivalsin ja hyväksyin, ettei tämä ole koskaan valmis. Kuulostaa alkuun negatiiviselta johtopäätökseltä, mutta se on todellisuudessa vapauttava.

Turha yrittää yhden työpäivän, viikon ja kuukauden kuluessa saada kaikkea valmiiksi. Ainut vaihtoehto on mennä pala kerrallaan. 

Ja oikeastaan pala kerrallaan on hyvä – muistan miten tyhjä olo tuli verkkokaupan julkaisun jälkeen. Aurinko nousi edelleen, galaksit eivät räjähtäneet, lumi suli omaan tahtiinsa. Paineiden ja stressin nostattamat odotukset hipoivat pilviä. Onneksi se tunne meni ohi. Tänä päivänä intoa ja iloa on edelleen reservissä. On visioita ja ideoita, joita haluan vielä toteuttaa.

Nyt kun hyväksyin, että tämä ei ole koskaan "valmis" – miksen tekisi hommia puoliksi leikilläni. Yhtä hyvin voin nauttia matkasta nyt, kun tekeminen on selkeää ja nykyhetki on palkitseva. Totesin, että sama määrä tulosta tapahtuu, vaikka en olekaan työhuoneella puristamassa läppäriä ja ompelukonetta, kuten kofeiinilla käyvä sähköjänis. Huomasin senkin, että leikillään tekemällä vähensin stressiä, joka taas johti siihen, että saan parempia tuloksia vähemmällä vaivalla. Mielentila, josta käsin haluan toimia, on “tehdä vähemmän, mutta parempaa”. 

Olen ehtinyt jo saavuttaa paljon asioita, joista voin olla aidosti ylpeä. Perustin verkkokaupan. Kehittelin, suunnittelin ja ompelin tuotteet. Brändi-identiteetti on hyvässä vaiheessa ja hallinto on kunnossa. Apua olen saanut ja ostanut, kiitos kaikille ystäville ja yhteistyökumppaneille, enpä kyllä olisi näin ehjä yrittäjä ilman teitä. 

Kaikista tärkein asia, jonka olen palauttanut mieleeni, on miksi aloitin alunperin. Halusin tuoda hampputekstiilille sen ansaitseman aseman, suuremman yleisön kodeissa. Tämä on Pohjolan vastalause pikamuodille ja heikkolaatuisille tekstiileille. 

Olen äärimmäisen onnekas ja kiitollinen, että kaikki tämä on ollut tähän mennessä mahdollista. Tästä on hyvä jatkaa. 

Valokuvan nappasi valloittava ystäväni Rosa Heart.


Jätä kommentti